Duurzaamheid

De Sustainable Eel Group is een internationaal gezelschap van gerenommeerde palingwetenschappers, milieuorganisaties en brancheleden. Om de wilde paling te beschermen heeft deze organisatie in 2011 strenge richtlijnen geformuleerd voor het vangen, kweken en verwerken van paling. Palingrokerij Vlug kreeg in maart 2012 het SES-certificaat (Sustainable Eel Standard). Wij waren daarmee de eerste Nederlandse rokerij die deze strenge toets doorstond.

Lid van NevePaling

De Nederlandse Vereniging van Palinghandelaren is een sterke branchevereniging. Maar liefst 92% van de Nederlandse palinghandelaren is lid van NeVePaling, zo ook Palingrokerij Vlug. Sinds 1 januari dragen alle leden structureel bij aan het Duurzaam Palingfonds van DUPAN. Voor iedere kilo paling  die wij verkopen, gaat er een bedrag naar het Duurzaam Palingfonds van DUPAN.

Duurzaam herstel

De stichting DUPAN is een samenwerkingsverband van palingrokers, kwekers en vissers. DUPAN zet zich in voor het duurzaam herstel van de Nederlandse palingstand, duurzame beheersmaatregelen en diervriendelijke vangst- en verwerkingsmethoden.
Met het Duurzaam Palingfonds investeert de stichting onder andere in het uitzetten van jonge paling in het oppervlaktewater en volwassen paling in zee. Maar ook door te investeren in onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek als basis voor gedegen beleid.

Zie voor meer informatie de websites van de Sustainable Eel GroupNeVePaling en DUPAN.

Contactgegevens

Dulleweg 30
1721 PM Broek op Langedijk
Tel: +31 (0)226 31 60 17

Openingstijden winkel

Maandag t/m vrijdag: 7:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:00 – 13:00 uur
Zon- en feestdagen gesloten

Duurzaamheid

©2024 - Palingrokerij Vlug